Taylorbeiaard Zwolle

BEIAARDMAAND ZWOLLE | Concert 14 september 20:00

Vrijdagavond 14 september om 20:00u is Elien Van den Broeck weer te horen. Deze nu 15-jarige Belgische musicus maakte vorig jaar veel indruk toen ze samen met haar vader Wim optrad in Zwolle.

Ze zal nu in haar eentje een programma verzorgen op de reizende beiaard die staat opgesteld bij de hoofdingang van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Daar is ditmaal dus ook de luisterplaats. Elien maakt een internationale beiaardmuziekreis met componisten uit Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Spanje en Amerika: o.a. Joseph Haydn, Ludovico Einaudi, Camille Saint-Saëns, Franz Schubert en Isaac Albéniz.

Luisterplaats: Stadkamer Zwolle

—-

Elien Van den Broeck (2003) startte op 9-jarige leeftijd met haar beiaardstudies in Peer bij Erik Vandevoort waar zij nog steeds beiaard studeert. Op jonge leeftijd won zij reeds twee internationale beiaardwedstrijden (Deinze en St. Amand-les-eaux) en in haar thuisgemeente Meerhout kreeg zij de gemeentelijke cultuurprijs voor haar beiaardverdiensten. Concerteren deed zij reeds op verschillende beiaarden in België en Nederland. Momenteel studeert Elien aan het kunstsecundair onderwijs Heilig Graf in Turnhout waar zij als eerste instrument beiaard studeert bij Koen Van Assche en orgel bij Karolien Schuurmans. Elien werd eind maart 2018 aangesteld als beiaardier van de abdij van Mol-Postel.