Taylorbeiaard Zwolle

Beiaardmaand Zwolle 2018

Ook dit jaar presenteert de Zwolse Beiaardstichting weer een serie zomerconcerten. Een van de beleidsdoelen van de stichting is om een jonger publiek aan zich te binden. Dit jaar vervielen de luistermogelijkheden van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle. Het bestuur heeft daarom besloten om de jaarlijkse zomerconcertserie in 2018 te verplaatsen naar de maand september, van donderdagavonden naar vrijdagavonden en zaterdagmiddagen, aansluiting te zoeken bij evenementen als Stadsfestival en Open Monumentendag, een alternatieve luisterplaats te zoeken en voor de programmering samenwerking aan te gaan met opleidingen in de stad, zoals het ArtEZ Conservatorium en Meander College, met amateurgezelschappen, zoals Brassband David en met deels jongere uitvoerenden die zich specifiek op een jeugdiger publiek richten.

Dit alles moet de belangstelling vergroten voor de schitterende Taylorbeiaard in de Peperbus, ook en misschien wel juist door enkele malen een reizende beiaard in te zetten. Die kan op vele plekken komen en laat zich makkelijker combineren met andere uitvoerende musici.

Over het programma

Het concert van 31 augustus – Stadsfestival – wordt om 20:00u gegeven door oud-beiaardier Roy Kroezen met koperblazers van Brassband David.

Op 1 september brengt Mannes Hofsink om 16:00u o.a. premières met muziek van verschillende aan het ArtEZ Conservatorium gerelateerde componisten in het kader van een samenwerkingsproject ‘beiaardier/componist’.

Op 8 september – Open Monumentendag – zijn er twee (student)beiaardiers Robert Hutten (om 11:00u) en Jeannette van ’t Veld (16:00u).

De 15-jarige Elien van den Broeck keert op 14 september terug op de Reizende Beiaard.

Aan het concert van 15 september werkt mee Kampa Kampana, bestaande uit Richard de Waardt en Dina Verheijden.

Tijdens de laatste twee concerten spelen beiaardiers op de Reizende Beiaard samen met grote ensembles.

21 september treedt Boudewijn Zwart op met Brassband David olv Wilbert Zwier in o.a. premières met muziek van verschillende aan het ArtEZ Conservatorium gerelateerde componisten in het kader van een samenwerkingsproject ‘beiaardier/componist’.

22 september speelt Paul Maassen jazz samen met de Big Band van het Meander College olv Albert Dam.

Luisterplaats is het bordes voor het Stadhuis (Grote Kerkplein).

Het concert van 14 september is bij de hoofdingang van de Stadkamer.

Toegang vrij.