Taylorbeiaard Zwolle

Beiaardconcert 6 juli 2017

Het vijfde concert in de zomerserie van de Zwolse Beiaard Stichting wordt vanaf de Peperbus verzorgd door Mannes Hofsink.

Het thema van het concert is Bewegen van Europa naar Amerika en terug. Voordat de oceaan wordt overgestoken, worden muziekcentra in Europa uit verschillende tijden aangedaan. Uit Amerika klinkt muziek van Julie Zhu. Haar Circle in square – vorig jaar door haarzelf uitgevoerd in Zwolle – kreeg in 2015 bij de compositiewedstrijd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Zwolse Beiaard Stichting zowel de 1e prijs als de publieksprijs.

Mannes Hofsink is stadsbeiaardier van Meppel. Hij studeerde orgel 1e fase en kerkmuziek in Enschede. Orgel 2e fase studeerde hij aan de Messiaen Academie, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium en beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Hij voerde het complete oeuvre voor beiaard uit van de Dordtse componist Kors Monster tijdens het gelijknamige festival in Dordrecht. Dit oeuvre wordt gerekend tot de moeilijkst speelbare muziek voor beiaard.

Het concert begint om 20:00u en is te beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle ingang Melkmarkt 41. Toegang vrij.

Het volgende concert (13 juli) wordt verzorgd door Kenneth Theunissen &Musicus Beiaardiermartien.