Taylorbeiaard Zwolle

Beiaardconcert 29 juni 2017

Het vierde concert in de zomerserie van de Zwolse Beiaard Stichting wordt vanaf de Peperbus verzorgd door Wim Ruessink.

Beiaardconcerten claimen de openbare ruimte en passanten. Daarom is er vaak toegankelijke muziek op het programma. Een wekelijkse beiaardbespeling appelleert voor een belangrijk deel aan het collectief geheugen zodat luisteraars sound en repertoire ‘meemaken’.

Bij een avondconcert mag de lat voor een deel van de luisteraars hoger liggen, bijvoorbeeld door het spelen van minder vaak gehoorde, soms geheel nieuwe composities.
De sound van de verschillende stijlperiodes vormt een lijn in dit programma: van quasi improvisatorisch (Now is the month of maying) of gearrangeerd barok, klassiek, en romantisch repertoire (Telemann, Sor, Dvořák) loopt het naar hedendaagse, niet bewerkte beiaardcomposities (Joris, Bodine, Giglia, Siebers) eindigend met meezingers (Piazzolla, ABBA).
Daarnaast speelt beweging een rol, expliciet (Slavonische dans Dvořák,Tango Piazzolla, ABBA-hits) of impliciet (delen Telemann of de motoriek bij Bodine en Joris).

Bodine werd door de jury in 2015 geselecteerd bij de compositiewedstrijd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Zwolse Beiaard Stichting.

Evenals vorig jaar is de luisterplaats een keer bij Restaurant Humphrey’s(Melkmarkt 47-49) met, voorafgaand aan het concert, een beiaardmaal. Die lijn wordt dit jaar voortgezet bij het concert op 29 juni.

Aanvang 20:00u, toegang vrij, consumptie niet verplicht. Aanmelden voor het beiaardmaal -een 3-gangenmenu met twee consumpties en koffie/thee na afloop voor €32,50- kan bij Humphrey’s (038-4290634).

Het volgende concert (6 juli) wordt verzorgd door Mannes Hofsink.