Taylorbeiaard Zwolle

Aankondiging Masterclass carillon

Op donderdag 20 juli 2017 geeft de 13-jarige Elien Van den Broeck uit Mechelen/België van 16:00-17:30 uur in de Stadkamer een masterclass over een bijzonder instrument: carillon (= beiaard). Elien is een muzikaal talent en heeft in België en Frankrijk prijzen gewonnen. Tijdens de masterclass vertelt zij over haar passie, legt zij uit wat beiaardspelen inhoudt en kunnen de deelnemers ook zelf een stukje instuderen.

Diezelfde avond om 20:00 uur speelt zij met haar vader en beiaardier Wim Van den Broeck à quatre mains op het grote carillon van de Peperbus. Luisterplaats van dat bijzondere concert binnen de serie zomeravondconcerten van de Zwolse Beiaard Stichting is de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle.

Voor de masterclass is aanmelding gewenst via deze link: AANMELDEN

Aanmelding voor het zomeravondconcert is niet nodig. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk. Op de website www.zwolsebeiaard.nl staat meer informatie vermeld over de masterclass in Stadkamer en de zomeravondconcerten in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle.