Taylorbeiaard Zwolle

Beiaardconcert 22 juni 2017

Het derde concert in de zomerserie van de Zwolse Beiaard Stichting wordt vanaf de Peperbus verzorgd door Gerda Peters. Alle muziek is voor beiaard geschreven door Nederlandse componisten. Er zijn kleine juweeltjes van Bernard Winsemius, Jenke Kaldenberg en Cor Kee, er is new age-muziek van Herman Beeftink. Onder de noemer Oude en nieuwe avant-garde wordt naast een compositie van Sjef van Balkom ook Four Jakes uitgevoerd van John Siemons, door de jury in 2015 geselecteerd bij de compositiewedstrijd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de stichting. Tot slot speelt Gerda Peters lichte muziek van Laurens van Rooyen, Dick Klomp, Eddy Christiani en Frans Poptie.

Geboren in Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort. Ze is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Zie voor meer info haar website: www.gerdapeters.nl.

Het concert begint om 20:00u en zijn te beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle ingang Melkmarkt 41. Toegang vrij.

Het volgende concert (29 juni) wordt  verzorgd door Wim Ruessink.